КУРСОВЕ ПО ПРОГРАМИРАНЕ ЗА ДЕЦА

Програмиране с Minecraft

Програмирането с Minecraft дава възможност на учениците да учат докато играят едната от любимите си игри! По време на курса те ще могат да създават различни хакове, които да им помагат да променят света около тях с помощта на малко код!

Уебсайтове (9-13 г.)

HTML, CSS, JavaScript

На тази възраст голяма част от ученците вече са се сблъскали с компютър или лаптоп и вече сами искат да създават сайтове или игри! За тях сме подготвили курсове, които ще им помогнат да представят себе си, своите интереси или нещо друго пред света! Очакваме учениците да са готови да учат, а нашите преподаватели нямат търпение да им покажат тайните на програмирането!

Въведение в изкуствения интелект / Python (Iн.) 11+ г.

Курсът дава възможност на учениците да се докоснат до света на програмирането, правенето на анимации и игри, с помощта на мощния език за програмиране – Python!

Компютърна грамотност за деца (8-12 г.)

Компютърната грамотност е важно умение, което трябва да бъде развито, за да могат учениците да използват правилно всичката информация, до която имат достъп. По време на курса, децата ще се научат как да пиша по-бързо, да търсят правилно информация, как да се пазят в интернет и други!

Програмиране на игри с Micro:bit (10+ г.)

С BBC Micro:bit учениците навлизат по иновативен и достъпен начин в света на програмирането и хардуера. Виждат практическото приложение на математиката, електротехниката и други науки. Изследват как работи заобикалящия ни свят и опознават света на новите технологии. Развиват своето мислене, експериментират, учат се да решават проблеми и да работят в екип.